Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Deň daňovej slobody pamätným dňom nebude

Na snímke opoziční poslanci z SaS , v popredí sprava - Jozef Mihál, Richard Sulík a Ľubomír Galko, v pozadí sprava Martin Chren a Juraj Droba Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pre túto iniciatívu sa liberáli rozhodli podľa Chrena preto, aby občania Slovenska mohli posúdiť, či za dane, ktoré platia, dostávajú adekvátnu protihodnotu.

Bratislava 3. júla (TASR) - Deň daňovej slobody pohyblivým pamätným dňom nebude. Návrh novelizácie zákona o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch z dielne Martina Chrena (SaS), ktorým sa takáto novinka mala zaviesť, dnes v pléne NR SR nezískal dostatočnú podporu.

Podľa iniciatívy mala vláda vždy, keď schváli štátny rozpočet, priamo v ňom uviesť, aké vysoké bude daňové zaťaženie. Na základe toho by nebol problém vypočítať to na pracovné dni.

Pre túto iniciatívu sa liberáli rozhodli podľa Chrena preto, aby občania Slovenska mohli posúdiť, či za dane, ktoré platia, dostávajú adekvátnu protihodnotu. "Či jazdia po kvalitnejších cestách, či sa zlepšuje zdravotná starostlivosť, či dostávajú dôstojné dôchodky," uviedol Chren.

Pripomínať si deň daňovej slobody je podľa neho veľmi dôležité. "Je to dôkaz zrelosti krajiny a sebavedomia ľudí. Je to spôsob, akým ukazujeme, že veľmi dobre vieme, čoho všetkého sa vzdávame, aby štát a jeho inštitúcie mohol fungovať," zdôraznil. Ak sa dátum dňa stále posúva smerom ku koncu roka, niečo, ako tvrdil, nie je v poriadku.