Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Do Záchranárskej galérie cti uviedli ďalších troch zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubaeur

Už osem rokov takto oceňujeme ľudí, ktorí celý svoj život pracovali na ZZS a zanechali za sebou stopu, uviedol Majerský.

Poprad 2. februára (TASR) - Do Záchranárskej galérie cti uviedli v piatok na 13. ročníku konferencie Rescue Day 2024 v Poprade ďalších troch zdravotníkov. Ocenenie udelila Slovenská komora zdravotníckych záchranárov (SKZZ) Arpádovi Esztergályosovi, Michalovi Sepešimu a Petrovi Bucovi. Prezident SKZZ František Majerský uviedol, že ide o radových pracovníkov záchrannej zdravotnej služby (ZZS), ktorým sa chcú takouto formou poďakovať za ich dlhoročný prínos.

"Už osem rokov takto oceňujeme ľudí, ktorí celý svoj život pracovali na ZZS a zanechali za sebou stopu," uviedol Majerský. Esztergályos pôsobil v oblasti neodkladnej zdravotnej starostlivosti od roku 1985 a takmer 20 rokov zastával funkciu hlavného zdravotníckeho operátora. Sepeši pracuje v zdravotníctve 42 rokov, okrem iného aj ako vodič - záchranár v staniciach Nesvady a naposledy Trstice. Posledný z trojice je rodák z Krompách a od roku 2005 pôsobí v Záchrannej službe Košice ako zdravotnícky záchranár - vodič.

Prvýkrát v histórii boli udelené ocenenia Záchranárskej galérie cti na treťom ročníku podujatia Rescue Day. Zmyslom tohto počinu SKZZ bolo vzdať hold "obyčajným" ľuďom, ktorí celý svoj život venovali sanitke a pomoci iným.