Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na národnú púť do Šaštína vypravia železnice mimoriadne vlaky

Národná púť v Šaštíne-Strážach pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Stanica Šaštín–Stráže sa nachádza na trati Trnava – Kúty a od baziliky je vzdialená približne 15 minút pešej chôdze.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví na Národnú púť v Šaštíne v piatok 15. septembra mimoriadne vlaky. Štátny dopravca o tom informuje na svojej internetovej stránke.

"Do pútnického mestečka sa tak budú môcť jednoducho dostať cestujúci z Prievidze, Partizánskeho, Topoľčian, Nitry, Zlatých Moraviec, Vrábeľ, Šurian, Nových Zámkov, Šale, Galanty alebo Serede. Spoje sú načasované tak, aby veriaci stihli slávnostnú omšu o 10.30 h," priblížil hovorca ZSSK Tomáš Kováč s tým, že prepravu spoločnosť organizuje s podporou partnera.

Podľa informácií ZSSK prvý z vlakov vyrazí o 5.35 h z Prievidze a pokračovať bude po trase Topoľčany – Jelšovce – Leopoldov – Trnava – Šaštín-Stráže. Bude k nemu vedený prípojný vlak z Nitry do Jelšoviec. Cestu späť má mimoriadny spoj naplánovanú na 13.26 h, s prípojným vlakom z Leopoldova do Nitry.

Ďalší vlak bude vypravený o 6.15 h zo Zlatých Moraviec, s pokračovaním po trase Nové Zámky – Galanta – Trnava – Šaštín-Stráže. Späť pôjde o 14.00 h.

Ako ZSSK ďalej informuje, stanica Šaštín–Stráže sa nachádza na trati Trnava – Kúty a od baziliky je vzdialená približne 15 minút pešej chôdze. "Okrem mimoriadnych vlakov je Šaštín dostupný aj pravidelnými osobnými vlakmi, ktoré počas voľných dní premávajú približne každé dve hodiny. V Kútoch a v Trnave sa dá prestúpiť na vlaky smerom do Bratislavy," doplnil dopravca.