Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Dvaja noví veľvyslanci odovzdali prezidentke poverovacie listiny

Na snímke nová veľvyslankyňa Portugalska Maria Lopesová Cardosová (vľavo) počas nástupnej audiencie u prezidentky SR Zuzany Čaputovej (vpravo) v Prezidentskom paláci v Bratislave 20. novembra 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako poznamenala prezidentka, Yasuhiro Kawakami sa chce na Slovensku venovať najmä rozvíjaniu ekonomických vzťahov vzhľadom na jeho dlhoročné skúsenosti v obchode a podnikaní.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Prezidentke SR Zuzane Čaputovej odovzdali v pondelok v Prezidentskom paláci dvaja noví veľvyslanci poverovacie listiny. Novou veľvyslankyňou Portugalska sa stala Maria Lopesová Cardosová. Novým veľvyslancom Japonska je Yasuhiro Kawakami. Prezidentka to uviedla na sociálnej sieti.

Maria Lopesová Cardosová pred vstupom do štátnej služby učila genetiku. Pôsobila v Južnej Kórei, Rusku, Palestíne, Veľkej Británii, Mozambiku, Azerbajdžane, USA a ako veľvyslankyňa v Indonézii a na Filipínach.

Ako poznamenala prezidentka, Yasuhiro Kawakami sa chce na Slovensku venovať najmä rozvíjaniu ekonomických vzťahov vzhľadom na jeho dlhoročné skúsenosti v obchode a podnikaní. "Je to jeho prvý veľvyslanecký post," dodala.