Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Dvojnásobného vraha Štefana Sz. odsúdili dnes na doživotie

Verdikt ešte nie právoplatný, keďže obžalovaný sa voči nemu po vynesení okamžite dovolal.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Na doživotný trest odňatia slobody odsúdil dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) Štefana Sz. za dvojnásobnú úkladnú vraždu jeho veriteľov.

Verdikt ešte nie právoplatný, keďže obžalovaný sa voči nemu po vynesení okamžite dovolal. Prípadom sa teda bude zaoberať Najvyšší súd SR. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. V kauze sa pojednávalo dovedna deväť dní.

Proces so Štefanom Sz. sa začal 26. augusta. Súd vypočul dovedna desať svedkov a 16 znalcov. Okrem obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy je Štefan Sz. obžalovaný aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania. Podľa prvého bodu obžaloby mal v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou, s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, vystreliť na Tibora Kovácsa a zabiť ho.

Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007, s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, mal vylákať Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany a usmrtiť ho dvoma výstrelmi do hlavy.