Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

E. Chmelár požiadal o zaregistrovanie hnutia Socialisti.sk

E. Chmelár požiadal o zaregistrovanie hnutia Socialisti.sk. Foto: Facebook E. Chmelára

Na ministerstve vnútra odovzdal 14.236 podpisov od občanov.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Eduard Chmelár požiadal o registráciu hnutia Socialisti.sk. Na ministerstve vnútra odovzdal 14.236 podpisov od občanov. Informoval o tom hovorca vznikajúceho hnutia Matej Pintér. Na registráciu je potrebných aspoň 10.000 podpisov.

"Podpisy sme vyzbierali vo veľmi krátkom čase, prakticky za šesť týždňov. Je to výsledok práce dobrovoľníkov a občanov, ktorí vo svojom okolí spontánne zbierali podpisy a posielali nám ich poštou, za čo im patrí veľká vďaka. Vnímame to ako obrovský záväzok a s veľkou pokorou sa uchádzame o dôveru občanov," uviedol Chmelár.

Novým politickým projektom chce ponúknuť autentickú ľavicu. Program hnutia chcú podrobne predstaviť po jeho zaregistrovaní. Má byť postavený na sociálnom, environmentálnom a mierovom pilieri.

Chmelár sa už v roku 2015 pokúšal založiť hnutie Solidarita, ekológia, nenásilie (SEN). Rezort vnútra vtedy hnutie registrovať odmietol, a to pre nájdené nedostatky pri overovaní hárkov. Týkalo sa to napríklad neexistujúcich čísiel občianskych preukazov, čísiel preukazov vydaných inej osobe ako tej, ktorá bola na podpisovom hárku, ale tiež čísiel skartovaných, stratených a odcudzených preukazov vydaných iným ľuďom ako tým na zozname. Odmietnutie registrácie označil Chmelár za politicky motivované.