Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

E. Tomáš: Odporučím kolegom odložiť rokovanie o Ľ. Galkovi na neurčito

Na archívnej snímke poslanec Ľubomír Galko (SaS). Foto: TASR/Jakub Kotian

Dôvodom sú zverejnené informácie o Galkovom zdravotnom stave.

Bratislava 14. februára (TASR) - Koaličný poslanec NR SR Erik Tomáš (Smer-SD) odporučí svojim kolegom, aby sa plánované rokovanie o podozreniach zo zneužívania Vojenského obranného spravodajstva (VOS) v prospech SaS z čias "ministrovania" Ľubomíra Galka (SaS) odložilo na neurčito. Tomáš to napísal na sociálnej sieti, dôvodom sú zverejnené informácie o Galkovom zdravotnom stave.

"Aj keď načasovanie medializácie informácií o vážnom ochorení Ľubomíra Galka je minimálne zvláštne, pevne verím, že ani on nie je taký cynik, aby si to celé vymyslel," uviedol Tomáš.



Doplnil, že on sám mal byť ako hovorca vtedy opozičného Smeru-SD jednou z obetí odpočúvaní vojenskou tajnou službou. "Napriek tomu chcem odporučiť svojim kolegom-poslancom, aby sa dnes o bode týkajúcom sa pána Galka nerokovalo a navrhujem ho odročiť na neurčito. Zdravie je to najcennejšie čo máme a určite je dôležitejšie ako politika či mnoho iných vecí. Želám skoré uzdravenie, pán Galko," dodal Tomáš. O onkologickom ochorení Galka, ktorý v stredu oslavuje 50 rokov, informoval Nový Čas.

Väčšina pléna v utorok (13.2.) na návrh Petra Šucu (Smer-SD) odhlasovala, že sa bude v stredu popoludní zaoberať údajným zneužívaním VOS v prospech SaS Ľubomírom Galkom v čase, keď bol ministrom obrany. Návrh prišiel po tom, čo minulý týždeň parlament mimoriadne rokoval o modernizácii slovenskej armády. Debata neraz skĺzla ku Galkovým údajným prešľapom na ministerstve.