Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

E. Tomáš povedal, že R. Fico by sa mal odsťahovať z bytu v Bonaparte

Erik Tomáš, archívna snímka. Foto: TASR Marko Erd

Tomáš sa spolu s poslancom Národnej rady SR Igorom Matovičom (OĽaNO) vyjadrovali aj k Mariánovi Kočnerovi.

Bratislava 21. októbra (TASR) – Predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico by sa mal odsťahovať z bytu v komplexe Bonaparte. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo poslanec Národnej rady SR Erik Tomáš (Smer-SD).

"Ja sám si myslím, že by si to mal už vyriešiť, aby už nepokračovali takéto útoky. Robert Fico si to, pokiaľ viem, už rieši," povedal Tomáš s tým, že predseda Smeru-SD si musí dávať pozor, kde sa presťahuje.

Tomáš sa spolu s poslancom Národnej rady SR Igorom Matovičom (OĽaNO) vyjadrovali aj k Mariánovi Kočnerovi. Tomáš uviedol, že ho nepozná a nestretol sa s ním. Líder hnutia OĽaNO potvrdil, že sa pred rokmi s ním stretol vo Five Star Residence. Podľa neho to bolo len jedenkrát a bavili sa spolu asi dve hodiny. Potvrdil, že rozhovor sa uskutočnil v roku 2011. Zároveň verí, že sa pri raziách objavia nahrávky s politikmi a nemá nič proti tomu, aby bol zverejnený aj ich rozhovor.

Podľa Tomáša je Kočner "postavička, ktorá irituje celé Slovensko, vrátane neho." Podľa Matoviča je to "dieťa Smeru-SD". Líder OĽaNO tvrdí, "že Robert Fico ho na vlastných prsiach nadájal." "Vy ste ho chránili pri každom jednom podvode", doplnil. Podľa Tomáša však nejde o pravdu, ide len o "Matovičove taľafatky".

V otázke zastropovania dôchodkového veku sa politici nezhodli. "Nám nejde ani tak o strop samotný, ide nám o úľavy pre matky," povedal Matovič. Poslanec Smeru-SD uviedol, že OĽaNO najskôr sľúbilo podporu, potom prestali s ich vyjednávačom komunikovať a po skončení rozpravy prišli s tým, že majú nový návrh. Tomáš uviedol, že Smer-SD chce zabrániť tomu, aby ešte aj 70-roční ľudia pracovali. "Ak novela neprejde, vy budete za to zodpovední. Vy ste otočili len preto, že ide o návrh z dielne Smeru-SD a Roberta Fica a nechcete pripustiť naše malé víťazstvo," povedal Tomáš, ktorý zároveň apeloval na Matoviča, aby dal členom hnutia voľnú ruku pri hlasovaní. Poznamenal, že vie o niektorých poslancoch, ktorí by chceli tento návrh podporiť. Matovič uzavrel, že nikdy nikomu v klube neprikazoval, ako má hlasovať.