Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Evanjelickí farári dnes čítajú Pastiersky list biskupov k Veľkej noci

Zároveň povzbudzujú veriacich, aby o tejto radostnej udalosti svedčili všetkým, na ktorých im záleží, aby o Ježišovom víťazstve hovorili a žili ním vo svojich rodinách a na svojich pracoviskách.

Bratislava 31. marca (TASR) - V evanjelických kostoloch po celom Slovensku dnes počas služieb Božích čítajú Pastiersky list Zboru biskupov ECAV k 1. slávnosti veľkonočnej 2013.

Generálny biskup ECAV Miloš Klátik, biskup Západného dištriktu cirkvi Milan Krivda a biskup Východného dištriktu ECAV Slavomír Sabol v liste vyzdvihujú, že veľkonočné sviatky nás uisťujú o odpúšťajúcej Božej láske.

"Je potrebné si uvedomiť, že od Kristovho vzkriesenia je večný život skutočnosťou. Kristus vstal z mŕtvych a žije! Zmysel veľkonočných sviatkov je v tom, aby nás celých ovládla, prenikla a naplnila radosť zo vzkriesenia Pána Ježiša Krista. Bez toho by tieto sviatky ostali len spoločenskou či folklórnou záležitosťou a náš život by smeroval k prázdnote a beznádeji," zdôrazňujú evanjelickí biskupi.

Zároveň povzbudzujú veriacich k tomu, aby o tejto radostnej udalosti svedčili všetkým, na ktorých im záleží, aby o Ježišovom víťazstve hovorili a žili ním vo svojich rodinách a na svojich pracoviskách.