Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

R.Fico: Talianske zložky neodpočúvali Vadalu, nemajú prepis telefonátu

Na snímke predseda strany SMER-SD Robert Fico. Foto: TASR - Pavol Zachar

Všetky bezpečnostné zložky vylúčili, že by Vadalu v roku 2012 odpočúvali. Dámy a páni, ak niečo máte, tak to dajte, vyhlásil predseda strany Smer-SD.

Bratislava 21. marca (TASR) - Talianske bezpečnostné zložky v roku 2012 neodpočúvali Antonina Vadalu, a preto ani nedisponujú prepisom rozhovoru s Robertom Ficom. Informoval o tom predseda Smeru-SD a bývalý premiér Fico na tlačovej konferencii v Bratislave. Opätovne tvrdí, že Vadalu nepoznal, nevolal s ním a žiada médiá, aby zverejnili dôkaz o údajnom telefonáte, ak ho majú. Trvá na tom, že neexistuje. Voči médiám mieni podnikať kroky, kým sa neprestanú snažiť o pád tejto vlády.

"Taliansko v roku 2012, myslia sa tým všetky zložky, nevykonávalo žiadne odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky účastníckej stanice pána Vadalu, a preto ani nedisponuje údajným rozhovorom medzi ním a mojou osobou. Ak nikoho neodpočúvali v roku 2012 na území Talianska, nemôže existovať prepis rozhovoru, lebo žiadny nebol. Všetky bezpečnostné zložky vylúčili, že by Vadalu v roku 2012 odpočúvali. Dámy a páni, ak niečo máte, tak to dajte," vyhlásil Fico.



Zároveň zopakoval, že pri vyšetrovaní vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa nepotvrdila talianska stopa. Fico opätovne kritizoval médiá, tvrdí, že klamú a neospravedlnia sa. Oznámil, že Smer-SD využije "všetky legálne aj legitímne prostriedky na boj s médiami, až médiá prestanú robiť politiku a prestanú sa snažiť o pád tejto vlády".

Fico naďalej kritizuje médiá za to, že podľa neho šírili vo verejnosti názor, že za smrť novinára môže jeho vláda. Denník Sme kritizuje aj za titulnú stránku s fiktívnym hlasovacím lístkom v deň prvého kola prezidentských volieb, kde mal Maroš Šefčovič, podporovaný Smerom-SD, iné číslo ako na skutočnom volebnom lístku.