Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Expredseda KDH Ján Figeľ bojuje s onkologickým ochorením

Ján Figeľ Foto: TASR/Michal Svítok

Informuje o tom vo svojom dnešnom printovom vydaní denník Nový Čas. Osobitný vyslanec EÚ pre náboženskú slobodu vo svete Figeľ naposledy vystúpil v júli v TABLET.TV

Bratislava 10. augusta (Teraz.sk) - Bývalý predseda KDH Ján Figeľ bojuje s onkologickým ochorením. Informáciu priniesol vo svojom dnešnom printovom vydaní denník Nový Čas.

"Môžem vám potvrdiť, že pán Figeľ má zdravotné problémy, ktoré spadajú medzi onkologické ochorenia, nie je to však nádor," povedala pre denník Figeľova asistentka Anna Gareková s tým, že ide o rakovinové ochorenie týkajúce sa kostnej drene.

Figeľ, v súčasnosti osobitný vyslanec Európskej únie pre náboženskú slobodu vo svete, sa lieči v Národnom onkologickom ústave v Bratislave, ale vyšetrenia aktuálne absolvuje aj v USA. "Keďže je toto ochorenie na Slovensku zriedkavé, je v súčasnosti na špeciálnom vyšetrení v zahraničí," uviedla Gareková.

Nový Čas informuje aj o tom, že Ján Figeľ sa na verejnosti ukázal naposledy v júli 2017 a to práve v diskusnej relácii TABLET.TV.