Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

G. MATEČNÁ: Aj Slovensko má inovatívnych a úspešných výrobcov potravín

Na snímke uprostred ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná a predseda predstavenstva firmy McCarter a.s. Milan Pašmík (vpravo) počas prehliadky studenej aseptickej linky slovenského výrobcu inovatívnych nápojov McCarter a.s. v Dunajskej Strede 23. októbra 2017. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Matečná ocenila inovačné aktivity firmy McCarter, i skutočnosť, že pri výrobe využívajú ovocie a zeleninu prevažne od slovenských pestovateľov. Vyzdvihla, že investície smerujú prednostne do inovácií.

Dunajská Streda 23. októbra (TASR) - Aj Slovensko má inovatívnych a svetovo úspešných výrobcov potravín. Myslí si to ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (nominantka SNS). Na príklady takýchto závodov sa prišla pozrieť v pondelok do Dunajskej Stredy.

Jedným z nich je spoločnosť McCarter, a.s., ktorá pôsobí na trhu od roku 1996. Je výrobcom nápojov, čerstvo lisovaných štiav, džúsov. Predseda predstavenstva Milan Pašmik oboznámil ministerku s históriou firmy aj jej zámermi do budúcnosti. Spoločnosť sa podľa neho so svojimi výrobkami presadila aj v zahraničí, napríklad v Nemecku či Rakúsku.

Matečná ocenila inovačné aktivity firmy aj skutočnosť, že pri výrobe využívajú ovocie a zeleninu prevažne od slovenských pestovateľov. Zároveň vyzdvihla, že investície smerujú prednostne do inovácií.

Výrobca je čerstvým držiteľom ocenenia Anuga Taste Innovation 2017, ktoré firma získala v októbri na svetovej potravinárskej výstave v Nemecku, a to už šiestykrát v rade.