Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Prezident je rád, že vláda naplnila sľub o dotácii pre kysucké obce

Ivan Gašparovič Foto: TASR/Martin Baumann

Ivan Gašparovič navštívil aj lyžiarske stredisko vo Veľkej Rači, ktoré tento rok oslávilo 45. výročie založenia.

Krásno nad Kysucou 22. marca (TASR) – O problémoch kysuckých obcí s infraštruktúrou, financovaním a zamestnanosťou diskutoval dnes prezident SR Ivan Gašparovič počas výjazdu v Oščadnici a Krásne nad Kysucou.

„Som veľmi rád, že vláda naplnila sľub, ktorý dala na výjazdovom zasadnutí v Krásne nad Kysucou na konci minulého roka. Že dotáciu 1,12 milióna eur už majú samosprávy na účtoch a môžu sa realizovať. Hovorili sme aj o zákonoch, ktoré sa pripravujú vo výberovom konaní alebo v otázkach zdravotníctva. Dohodli sme sa na pravidelných stretnutiach po prijatí týchto zákonov a budeme hovoriť o tom, čo sa v nich uplatnilo a čo by potrebovalo určitú zmenu,“ povedal po stretnutí na pôde Mestského úradu v Krásne nad Kysucou Gašparovič.

Primátor Krásna nad Kysucou Jozef Grapa doplnil, že peniaze od vlády dostali samosprávy na účty ešte minulý rok. „Obce ich využijú napríklad na rekonštrukciu materskej školy, kultúrnych domov, domu smútku a najväčšia položka 700.000 eur je na rekonštrukciu Kysuckej nemocnice s poliklinikou. Hovorili sme tiež o investičných stimuloch pre potenciálnych investorov aj o problémoch samosprávy s verejným obstarávaním. Nový zákon by niektoré veci mal riešiť. Pán prezident povedal, že bude bojovať o to, aby sme tieto problémy mohli vyriešiť,“ dodal Grapa.

Slovenský prezident navštívil aj lyžiarske stredisko vo Veľkej Rači, ktoré tento rok oslávilo 45. výročie založenia. „Bol som vo Veľkej Rači prvýkrát. Som veľmi rád, že je to stredisko, ktoré navštevujú nielen Slováci, ale aj ľudia zo zahraničia. Perspektívy sú veľmi pekné, pozitívne a aj predstavy o budúcnosti strediska v rámci možností, ktoré umožňujú ochrancovia prírody,“ dodal Gašparovič.