Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Generálna prokuratúra má preskúmať postup orgánov v kauze Ezechiel 7

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 obvinila vlani policajného exprezidenta a poslanca parlamentu Tibora G. a nitrianskeho podnikateľa Norberta B. z viacerých skutkov podplácania.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR má preskúmať zákonnosť postupu orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) v kauze Ezechiel 7. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

"V predmetnej trestnej veci bolo riadne ukončené vyšetrovanie a spisový materiál spolu s návrhom na podanie obžaloby bol dňa 19. marca 2024 doručený na Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) GP SR," priblížila hovorkyňa.

Doplnila, že prípad po zániku ÚŠP opätovne pridelili dovtedy konajúcemu prokurátorovi, ktorý 3. apríla predložil na prieskumné oddelenie GP SR návrh obvineného Romana S. na preskúmanie zákonnosti postupu OČTK.

Počas toho istého dňa bola prvému námestníkovi GP predložená na rozhodnutie žiadosť obvineného o preskúmanie poskytnutých benefitov B. S. "O samotnom návrhu na podanie obžaloby bude možné rozhodnúť po preskúmaní uvedeného," podotkla Drobová.

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 obvinila vlani policajného exprezidenta a poslanca parlamentu Tibora G. a nitrianskeho podnikateľa Norberta B. z viacerých skutkov podplácania. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a viacerých skutkov prijímania úplatku obvinila expolicajta Romana S.