Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

I. Matovič: Zákonník práce by mal ľudí chrániť a nie im brať prácu

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa Matoviča zároveň nie je dobré, ak sa Zákonník tak často mení. Vyzval preto všetky politické strany, aby si sadli za jeden stôl a Zákonník práce ústavne zakotvili.

Bratislava 14. septembra (TASR) – Zákonník práce by mal podľa lídra Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igora Matoviča ľudí chrániť a nie im brať prácu. Ubúdanie práce je totiž podľa neho to, čo už v súčasnosti robí navrhovaná novela pracovnej legislatívy, o ktorej sa práve rokuje v parlamente.

"Firmy si už teraz vytypovali ľudí, ktorých treba narýchlo a už dnes prepustiť," skonštatoval Matovič. Ochrana práce by tak podľa poslancov OĽaNO nemala spôsobovať pokles pracovných miest. "Ak prejde Zákonník práce v takejto podobe, tak to mu potom môžeme rovno hovoriť Zákonník práce na ochranu ľudí pred prácou," dodal šéf poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič.

Podľa Matoviča zároveň nie je dobré, ak sa Zákonník tak často mení. Vyzval preto všetky politické strany, aby si sadli za jeden stôl a Zákonník práce ústavne zakotvili. "Vyzývame všetky politické strany, aby sa správali k tejto téme zodpovedne," dodal.