Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Ivan Weiss vidí za nízkymi výsledkami 99 % aj konanie polície

Ivan Weiss z hnutia 99% Foto: TASR/Martin Baumann

"Nie som sklamaný z výsledkov, viac som bol sklamaný z postupu, ako sa posledných 10 dní pred voľbami správala polícia SR," povedal Weiss.

Bratislava 11. marca (TASR) – Líder strany 99 percent – občiansky hlas Ivan Weiss zavítal medzi novinárov približne pol hodinu po polnoci. Podľa zverejneného exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra MVK, by strana 99 percent získala preferencie na úrovni 2,6 percenta a podľa exit pollu agentúry Focus 1,6 percenta.

"Počkajme si na konečné výsledky. V prípade, že by sa naše reálne výsledky vo voľbách priblížili k číslam, ktoré indikujú exit polly, tak treba skonštatovať, že to je najnižší výsledok v histórii strany 99 percent, ktoré prieskumy ukázali. Takže jediné vysvetlenie je, že je to priamy dôsledok konania policajného prezidenta (Jaroslava Spišiaka – pozn. TASR), inak sa to vysvetliť nedá," komentoval Weiss zverejnené exit polly.

"Nie som sklamaný z výsledkov, viac som bol sklamaný z postupu, ako sa posledných 10 dní pred voľbami správala polícia SR a akým spôsobom zasiahla do volebného boja. Nám bolo jasné, že takéto protiprávne faulovanie strany 99 percent bude mať následky. Bohužiaľ, takto tento štát funguje. Boli sme si toho však vedomí, keď sme do predvolebného boja šli, čo bol zároveň aj jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli, že do politiky ideme," dodal Weiss.