Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Kardinál R. L. Burke vystúpi na Bratislavských Hanusových dňoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

V sobotu (28.4.) o 10.30 h bude kardinál celebrovať svätú omšu v Kostole sv. Alžbety na Špitálskej ulici v Bratislave. 

Bratislava 26. apríla (TASR) – Americký kardinál Raymond Leo Burke, ktorý pricestuje na Slovensko vo štvrtok, vystúpi počas Bratislavských Hanusových dní. Emeritný prefekt Najvyššieho tribunálu Apoštolskej signatúry, ktorého kompetenciou je dozerať na správne vykonávanie spravodlivosti v cirkvi, príde na pozvanie Spoločenstva Ladislava Hanusa, ktoré organizuje festival zameraný na aktuálne otázky kresťanstva a kultúry Bratislavské Hanusove dni. Informovalo o tom Spoločenstvo Ladislava Hanusa.

Návšteva kardinála potrvá do soboty 28. apríla. Na piatok (27.4.) má naplánovanú sériu stretnutí, jedným z nich bude prijatie predstaviteľov pro-life a pro-family organizácií. "O 16.30 h bude v Modrom kostolíku v Bratislave celebrovať svätú omšu. Následne vystúpi o 18.00 h na Bratislavských Hanusových dňoch s prednáškou na tému nerozlučiteľnosti kresťanského manželstva," uvádza Spoločenstvo Ladislava Hanusa. Prednáška sa uskutoční v priestoroch Divadla Malá scéna. 

"Vo svojej prednáške bude kardinál Burke obhajovať stanovisko, že celoživotná manželská vernosť je napriek svojej náročnosti jedinou cestou zodpovedajúcou pravej láske a milosrdenstvu," uvádzajú organizátori. Kardinál tiež načrtne spôsoby, ako by cirkevné spoločenstvo mohlo pomôcť veriacim, ktorí boli opustení manželským partnerom alebo z vážnych dôvodov nemôžu pokračovať v manželskom spolužití a tiež sa dotkne aj najväčších výziev, ktorým čelí súčasná cirkev. 

V sobotu (28.4.) o 10.30 h bude kardinál celebrovať svätú omšu v Kostole sv. Alžbety na Špitálskej ulici v Bratislave. 

Kardinál Burke naposledy navštívil Slovensko v auguste 2012.