Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kataster previedol budovu GlanceHouse späť na CDI na pokyn prokuratúry

Ladislav Tichý Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na internete figuruje stále ako vlastník spoločnosť Gapeja, ktorá je v konkurze. Prvý námestník GP Ladislav Tichý potvrdil, že dal pokyn na spätný prevod. Pochybil vraj kataster.

Bratislava 1. decembra (TASR) – Bytový dom GlanceHouse je prevedený späť na spoločnosť CDI. V dnešnej hlavnej spravodajskej relácii to uviedla TV Markíza.

"Pokiaľ by ste si teraz klikli na kataster portál, tak by ste zistili, že je tam ako majiteľ bytovky zapísaná galantská spoločnosť Gapeja. Ale podľa našich zdrojov už kataster na popud prokuratúry previedol túto budovu späť na firmu CDI," uviedla Markíza. Podľa televízie by mal policajný vyšetrovateľ v pondelok rozhodnúť, ako bude postupovať v prípade podozrenia na zneužitie právomocí verejného činiteľa.

Nehnuteľnosť GlanceHouse v Bernolákove blokoval na katastri Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka poslal list jednej zo sporiacich sa strán, v ňom súhlasil s prevodom bytovky na firmu CDI, ktorej konateľka figuruje v spore ako poškodená. Nehnuteľnosť bola následne prevedená na ďalšiu spoločnosť, Gapeja, ktorá je aktuálne v konkurze.

"Zrušil som súhlas s prevodom, ktorý bol daný listom pána Trnku. Podľa nášho názoru právne účinky zaistenia naďalej trvajú," reagoval 27. novembra prvý námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý. "Podľa nášho názoru kataster pochybil," konštatoval s tým, že proti rozhodnutiu Správy katastra Senec o vklade vlastníckeho práva v prospech spoločnosti Gapeja podala Generálna prokuratúra SR 26. novembra protest. "Boli urobené prevody, k druhému prevodu na spoločnosť Gapeja došlo napriek tomu, že o tomto nie je v liste Dobroslava Trnku ani slovo," upozornil Tichý. "Na základe nášho protestu sa vlastníctvo vráti na CDI," odpovedal 27. novembra Tichý na otázku, aké by mal protest GP SR následky, ak by bol úspešný.