Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

KDH: Demisia nepomôže, ak nový minister nebude rešpektovaná osobnosť

Na archívnej snímke Marek Krajčí. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hnutie nepríjma ospravedlenenie manažérskych zlyhaní Krajčího tým, že prevzal po predchádzajúcich vládach rezort v dezolátnom stave a v kritickom čase pandémie.

Bratislava 11. marca (TASR) - Demisia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) podľa mimoparlamentného KDH nepomôže, ak jeho náhradník nebude autonómnou osobnosťou, ktorú budú vláda a parlament rešpektovať. KDH to uviedlo s tým, že zdravotníctvo dlhodobo potrebuje razantnejšie presadenie dôležitých rozhodnutí. TASR o tom informoval Stano Župa z komunikačného oddelenia hnutia.

Predseda KDH Milan Majerský považuje za kľúčové, aby nezostalo iba pri výmene ministra, ale aby sa radikálne zlepšilo riadenie zdravotníctva i štátu ako celku. Od nového vedenia očakáva KDH kompetentnosť, systémovosť, pripravenosť zvládať krízový manažment a tiež ochotu komunikovať so všetkými zdravotníckymi stavovskými organizáciami.

Manažérske zlyhania Krajčího podľa hnutia nemožno ospravedlniť tým, že prevzal po predchádzajúcich vládach rezort v dezolátnom stave a v kritickom čase pandémie.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí končí vo funkcii. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii s tým, že dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde jeho demisiou. Podľa premiéra Igora Matoviča (OĽANO) by mal odstúpiť až po tom, ako sa na Slovensku naplno rozbehne očkovanie vakcínou Sputnik V. Nákup a povolenie na použitie vakcíny na Slovensku podnietili vznik koaličnej krízy.