Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Koaliční lídri budú v utorok hovoriť o ministrovi vnútra i raste miezd

Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko, predseda Smeru-SD Robert Fico a predseda Most-Híd Béla Bugár. Foto: TASR - Martin Baumann

Oznámil to predseda Smeru-SD Robert Fico na pondelkovej tlačovej konferencii.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Koaliční lídri budú v utorok (24.4.) popoludní hovoriť o nominácii na ministra vnútra aj o opatreniach na zvyšovanie životnej úrovne. Oznámil to predseda Smeru-SD Robert Fico na pondelkovej tlačovej konferencii.

Užšie vedenie Smeru-SD už vybralo kandidáta na ministra, ale rozhodne o ňom predsedníctvo strany. Meno Fico nepovedal, najskôr ho chce Smer-SD oznámiť koaličným partnerom a prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi. Podľa Fica je to osoba, ktorej strana dôveruje a je schopná riadiť rezort vnútra.

V súvislosti s opatreniami na zvyšovanie životnej úrovne uviedol snahu Smeru-SD tlačiť na rast minimálnej mzdy. "Máme povinnosť, pokiaľ ide o štátnu, verejnú správu, zdravotné sestry. Tu zajtra ideme s konkrétnymi návrhmi," povedal Fico, ktorý predpokladá, že sa koaliční partneri rýchlo dohodnú.

Svoje návrhy budú podľa neho predkladať aj partneri. O finančných možnostiach bude informovať minister financií Peter Kažimír.