Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

M. Kotleba vyzýval k podpore vo voľbách do VÚC

Na snímke vľavo líder strany Ľudová strana - Naše Slovensko (ĽŠNS) Marián Kotleba a vpravo kandidát strany ĽSNS na predsedu Prešovského samosprávneho kraja v nasledujúcich voľbách Vladimír Klein počas zhromaždenia pred obecným úradom v Šarišských Michaľanoch 10. augusta 2013. Foto: TASR/Milan Kapusta

V príhovore pred zhromaždenými členmi a sympatizantmi strany sa nevyhol téme zneužívania sociálneho systému, či integrovaných škôl.

Šarišské Michaľany 10. augusta (TASR) – Ľudová strana – Naše Slovensko očakáva po novembrových voľbách do vyšších územných celkov zmenu. Vyhlásil to dnes predseda strany Marián Kotleba na zhromaždení pred obecným úradom v Šarišských Michaľanoch v okrese Sabinov.

„Koncom augusta zverejníme naše kandidátky a bude to prekvapenie pre mnohých,“ povedal Kotleba pre TASR. Pripustil, že aj keď zhromaždenie bolo zvolané ako spomienka na policajný zásah pred štyrmi rokmi, bolo v jeho príhovore cítiť politický podtón. „Polícia vtedy zasiahla neadekvátne, keď sme chceli vyjadriť náš názor na rastúcu kriminalitu Rómov,“ dodal.



V príhovore pred zhromaždenými členmi a sympatizantmi strany sa nevyhol téme zneužívania sociálneho systému, či integrovaných škôl. Vyzýval však najmä na účasť na novembrových regionálnych voľbách a podpore kandidátov strany, či už na miesta poslancov regionálnych parlamentov, alebo aj na posty predsedov VÚC. „Nepostavíme kandidátov na predsedov v každom kraji, ale v Banskej Bystrici určite,“ dodal Kotleba s úsmevom.



Asi dve hodiny pred ohláseným zhromaždením sa na mieste pred obecným úradom objavila skupinka ľudí, ktorí sa predstavili ako zástupcovia skupiny Bratislava bez náckov. „Chceme najmä poukázať na to, aby sa ľudia nenechali oklamať a zneužiť extrémistami,“ povedal Róbert Mihály, ktorý akciu zorganizoval. Uviedol, že táto skupina nie je nikde oficiálne zaregistrovaná, ale venuje sa monitoringu neofašistických a extrémistických skupín. Plagát s nápisom Stop fašizmu a Slovensko bez náckov potom zlikvidoval starosta obce Vincent Leššo.

Na samotnom stretnutí sa zišlo asi pätnásť členov strany a približne 50 ľudí sa prizeralo z diaľky. Kotleba tu privítal aj Štefana Szaniszlóa, ktorý mu daroval časť pozemkov, na ktorých stoja príbytky Rómov v Krásnohorskom Podhradí.