Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Ľ. Blaha odporúča SDKÚ-DS odchod z parlamentu

Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vy ste tak padli na dno, že už radšej choďte preč z parlamentu, lebo sa tu budete len stále strápňovať," vyhlásil Blaha v diskusii k zmenám v daňovom systéme.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha odporúča strane SDKÚ-DS, aby už odišla z Národnej rady SR, lebo sa iba strápňuje. "Vy ste tak vyhorená strana, bez alternatívy. Vy ste tak padli na dno, že už radšej choďte preč z parlamentu, lebo sa tu budete len stále strápňovať," vyhlásil Blaha v diskusii k zmenám v daňovom systéme.

Reagoval tak na kritiku z SDKÚ-DS. Strana Pavla Freša tvrdí, že Smer-SD chce zrušiť rovnú daň, čím konkurenčne znevýhodní Slovensko a spôsobí odchod firiem z krajiny. Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) poukázal na to, že viaceré firmy zo Slovenska už odišli napríklad do Maďarska. Za pomoc maďarskej ekonomike si podľa neho premiér Robert Fico (Smer-SD) zaslúži vyznamenanie. "Fico je kandidát na maďarské vyznamenanie, lebo nikomu sa nepodarilo takto pomôcť maďarskej ekonomike ako jemu," vyhlásil Kaník, ktorý dnes priniesol Smeru-SD úmrtný list slovenskej ekonomiky a k nemu pridal klinec.

Blaha na vyjadrenia SDKÚ-DS reagoval spomínaným odporúčaním o odchode z NR SR. Poukázal na to, že neprichádza s témami a navyše si protirečí, keď hovorí o potrebe malého štátu a zároveň o tom, aby štát pridal učiteľom či zdravotným sestrám. "Z čoho chcete dať učiteľom, sestričkám? Tak povedzte, osekajme učiteľom a sestričkám a potom budete mať malý štát," odkázal Blaha. Jeho stranícky kolega Ladislav Kamenický doplnil, že by možno bolo treba priniesť desať takých klincov, ako priniesol Kaník, aby si ich SDKÚ-DS mohla zatĺcť do rakvy.