Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Lajčák: Dankovi sa občas nedarí rešpektovať líniu zahraničnej politiky

Na archívnej snímke slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR Jakub Kotian

Vysielame signály, že nemáme jednotnú líniu zahraničnej politiky, z čoho som ja ako minister zahraničných vecí dosť nešťastný, priznal Lajčák.

Bratislava 3. júla (TASR) - Aj keď na samotnej návšteve Ruska nie je nič zlé, dôležité je rešpektovať jednotnú líniu slovenskej a európskej zahraničnej politiky, čo sa predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi (SNS) "občas nepodarí". Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD).

"Vysielame signály, že nemáme jednotnú líniu zahraničnej politiky, z čoho som ja ako minister zahraničných vecí dosť nešťastný," priznal Lajčák, ktorý niektoré sporné výroky pripisuje blížiacim sa voľbám.

Aj vláda podľa jeho slov vie, že svet má štyri strany. "Ale to neznamená, že by sme mali niektoré veci robiť natruc a demonštrovať, že neberieme vážne programové vyhlásenie vlády," konštatoval Lajčák.

Zdôraznil tiež, že je ministrom zahraničných vecí, nie "minister pre vysvetľovanie výrokov pána Danka". Lajčák je napriek tomu presvedčený, že Slovensko je jasne ukotvené a v zahraničí vnímajú najmä konanie vlády.