Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Lesy SR spúšťa nový projekt pre školákov Od stromu k zošitu

Na archívnej snímke generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Marián Staník. Foto: TASR - Michal Svítok

Jeho cieľom je zdôrazniť, že drevo ako jedinečná obnoviteľná surovina sprevádza človeka po celý život.

Banská Bystrica 30. januára (TASR) – Od stromu k zošitu, tak sa volá nový projekt štátneho podniku Lesy SR, ktorý je určený žiakom základných škôl a jeho cieľom je zdôrazniť, že drevo ako jedinečná obnoviteľná surovina sprevádza človeka po celý život.

"Chceme zapojiť žiakov základných škôl do procesu navrhovania dizajnových zošitov a zároveň im pripomenúť, že drevo sprevádza človeka po celý život vo veciach bežnej potreby," konštatoval generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Marian Staník s tým, že školákom na Slovensku v rámci projektu prerozdelia 200.000 zošitov. Podmienkou žiackych výtvarných návrhov, určených na obaly pre zošity, je lesná či lesnícka tematika.

"Projektom chceme poukázať na fakt, že práve zošity, v ktorých každodenne žiaci listujú, sú vyrobené z dreva rastúceho v našich lesoch. Chceme zdôrazniť, že výmera našich lesov neustále stúpa a staré porasty nahrádzajú nové. Rovnako i recykláciou papiera sa zabezpečuje neustály kolobeh drevnej hmoty," dodal Staník.

Hlavnými kritériami v posudzovaní doručených prác bude nápaditosť, originalita a grafické spracovanie témy.

"Na webovej stránke Lesov SR sa uskutoční hlasovanie z 30 najlepších prác. Osem najlepších návrhov bude slúžiť ako vzor na obaly pre školské zošity," doplnila Milota Nádvorníková.