Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ĽSNS odsudzuje vraždu novinára J. Kuciaka a jeho snúbenice

Na snímke sviečky a kvety na počesť zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka pod budovou redakcie portálu Aktuality.sk v Bratislave v utorok 27. februára 2018. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ak by sa vláda a polícia viac venovala ochrane všetkých slušných ľudí na Slovensku, tak by sa ani táto brutálna vražda možno nemusela stať, uviedla ĽSNS.

Bratislava 28. februára (TASR) - Strana ĽSNS Mariana Kotlebu odsudzuje vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Takýto čin sa podľa kotlebovcov nedá ospravedlniť, zároveň však dodávajú, že má pre nich život každého človeka rovnakú hodnotu. TASR o tom informoval podpredseda ĽSNS Milan Uhrík.

"Rovnakú hodnotu má pre nás život mladého novinára aj život napríklad slušného dôchodcu z východného Slovenska. Ak by sa vláda a polícia viac venovala ochrane všetkých slušných ľudí na Slovensku, tak by sa ani táto brutálna vražda možno nemusela stať," uviedla ĽSNS. Dvaja zavraždení ľudia je podľa strany príliš silné memento na to, aby to bolo politicky zneužívané. Takéto zneužívanie však odsudzuje.

Polícia v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Policajný prezident Tibor Gašpar v pondelok (26.2.) informoval, že pravdepodobnou príčinou ich smrti boli strelné poranenia hrudníka a hlavy. Podľa šéfa polície šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.