Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ĽSNS podala trestné oznámenie ohľadom výroku Matoviča o vražde Kuciaka

Na archívnej snímke poslanci NR SR, vľavo Marian Kotleba a vpravo Rastislav Schlosár (ĽSNS). Foto: TASR - Martin Baumann

Zástupcovia ĽSNS si podľa Igora Matoviča z vraždy robia cynické alibi, aby našli výhovorku, prečo musia vládnuť so Smerom.

Bratislava 13. marca (TASR) - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) v utorok podala na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie v súvislosti s výrokom poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO). Spomínaný výrok sa týkal nedávnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky.



"Míľnik, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice by, predpokladám, mohol konečne spôsobiť aj návrat k svedomiu pri poslancoch Smeru," povedal pred časom Matovič. Podľa ĽSNS takéto tvrdenie preukazuje spojitosť poslancov OĽANO s vraždou Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Matovič reagoval, že každý rozumný človek chápe, čo tým myslel. Zároveň sa mu zdá zbabelé, že ĽSNS trestné oznámenie podala na neznámeho páchateľa a nie na neho.

Zástupcovia ĽSNS si podľa neho z vraždy robia "cynické alibi, aby našli výhovorku, prečo musia vládnuť so Smerom". Matovič oznámil, že podľa jeho informácií predseda ĽSNS Marian Kotleba v utorok ráno na úrade vlády rokoval s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Podnet ĽSNS vníma ako zámienku, aby polícia urobila prehliadku jeho bytu.