Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Lubyová:Rezorty vnútra a práce najviac pripomienkovali národný program

Na snímke zľava minister obrany Peter Gajdoš (SNS) a ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (SNS) počas mimoriadnej schôdze Národnej rady SR 24. mája 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Marko Erd

Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania predstaví ministerka školstva novinárskej obci v piatok 25. mája.

Bratislava 24. mája (TASR) – Najrozsiahlejšie pripomienky k Národnému programu rozvoja výchovy a vzdelávania (NPRVaV) mal rezort vnútra a ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Uviedla to ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (nominantka SNS).

Lubyová informovala, že do piatka (18.5.) dostal rezort pripomienky od ostatných ministerstiev. "Išlo ako keby o štandardné medzirezortné pripomienkové konanie len s tým rozdielom, že je interné. Opozícia na zasadnutí školského výboru Národnej rady SR navrhla, aby sme to nedávali do medzirezortného pripomienkového konania, aby sa to nepredlžovalo," vysvetlila. Zároveň potvrdila, že najrozsiahlejšie pripomienky mali ministerstvá vnútra a práce. "Pripomienky teraz zapracovávame a rozprávame sa o nich. Materiál bude predložený na rokovanie vlády v najbližších termínoch," povedala.

Národný program rozvoja výchovy a vzdelávania predstaví ministerka školstva novinárskej obci v piatok 25. mája. Ako avizoval odbor komunikácie a protokolu ministerstva školstva, v rámci NPRVaV Lubyová priblíži základné opatrenia, akčný plán a rozpočet na desať rokov.

Ministerstvo školstva informovalo, že opatrenia uvedené v NPRVaV vychádzajú z autorského dokumentu Učiace sa Slovensko, Programového vyhlásenia vlády SR a Správy o stave školstva, ktorá bola vypracovaná počas funkčného obdobia ministra školstva Dušana Čaploviča. Na príprave NPRVaV participovali tri pracovné skupiny so zastúpením profesijných a odborných združení, ktorých sa opatrenia týkajú.