Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

M. Šefčovič má podporu vedenia Smeru-SD

Na snímke M. Šefčovič. Foto: TASR Jakub Kotian

Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič sa v priebehu tohto týždňa definitívne vyjadrí, či prijíma ponuku Smeru-SD kandidovať na prezidenta SR.

Bratislava 14. januára (TASR) - Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič má podporu najvyššieho vedenia strany Smer-SD v prezidentských voľbách, ak dá na svoju kandidatúru definitívny súhlas. Zatiaľ to neurobil. Po rokovaní predsedníctva Smeru-SD to v pondelok novinárom povedal podpredseda strany Peter Kažimír s tým, že v strane teraz čakajú na Šefčovičovo rozhodnutie.

Podpredseda strany a premiér Peter Pellegrini zdôraznil, že rozhodnuté ešte nie je. "Ale mali sme so Šefčovičom veľmi dobrý a konštruktívny rozhovor. Ak sa v najbližších dňoch rozhodne, že do toho pôjde, tak určite podporu Smeru-SD bude mať. Je to teraz už len jeho osobné rozhodnutie. Dajme mu čas," uzavrel s tým, že o inom mene sa v pondelok nediskutovalo.

M. Šefčovič: Sľubujem, že v priebehu týždňa sa definitívne vyjadrím


Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič sa v priebehu tohto týždňa definitívne vyjadrí, či prijíma ponuku Smeru-SD kandidovať na prezidenta SR. Sľúbil to v pondelok novinárom po tom, ako rokoval s vedením najsilnejšej vládnej strany.

"Pred pár dňami som dostal ponuku Smeru-SD kandidovať na prezidenta. Som odvtedy prvýkrát na Slovensku a dostal som možnosť prediskutovať to s predsedníctvom. Ponuku si veľmi vážim a cením si aj to, že som dostal časový priestor, aby som ponuku mohol zvážiť," povedal Šefčovič.

Priestor na otázky zatiaľ nedal. "Už o pár hodín cestujem do Štrasburgu, kde ma čakajú moje európske povinnosti. Ale sľubujem, že v priebehu tohto týždňa sa definitívne vyjadrím," dodal.