Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Marian K. a Alena Zs. nebudú zatiaľ vypovedať v kauze Kuciak a vrážd

Na snímke Marian K. počas súdneho pojednávania na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 14. apríla 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Aj ďalší obžalovaní v kauze prípravy vrážd prokurátorov Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D. využili právo nevypovedať v tomto štádiu dokazovania.

Pezinok 14. apríla (TASR) - Obžalovaní Marian K. a Alena Zs. využili svoje právo zatiaľ nevypovedať v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a v prípade plánovanej vraždy prokurátorov. Avizovali, že sa vyjadria neskôr. Uviedli to pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) počas štvrtkového pojednávania.

Aj ďalší obžalovaní v kauze prípravy vrážd prokurátorov Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D. využili právo nevypovedať v tomto štádiu dokazovania. Tomáš Sz., ktorý je už právoplatne odsúdený v kauze Kucuakovej vraždy, však na začiatok pojednávania ako jediný priznal vinu vo všetkých bodoch obžaloby. Vyjadril aj ľútosť nad tým, čo sa stalo.

Na ŠTS v Pezinku vo štvrtok sa opätovne začal proces v kauze vraždy novinára, jeho snúbenice a tiež v prípade plánovanej vraždy prokurátorov. V prípade vraždy novinára súd opäť rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D.