Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Matovič bude držať palce aj SaS a SDKÚ-DS

Líder strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič prichádza aj s rodinou hlasovať počas predčasných volieb do Národnej rady SR 10. marca 2012 v Trnave. Foto: TASR/Peter Kollár

Igor Matovič okolo desiatej hodiny večer dorazil do svojej volebnej centrály, ktorú si strana dočasne zriadila v reštaurácii na bratislavskom Námestí SNP. Ako povedal pre médiá, meškal preto, že jeho manželka Paulína sa na polhodinu zasekla vo výťahu. „Tak sme sa trošku zdržali,“ dodal.

Bratislava 10. marca (TASR) – Líder hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič okolo desiatej hodiny večer dorazil do svojej volebnej centrály, ktorú si strana dočasne zriadila v reštaurácii na bratislavskom Námestí SNP. Ako povedal pre médiá, meškal preto, že jeho manželka Paulína sa na polhodinu zasekla vo výťahu. „Tak sme sa trošku zdržali,“ dodal.

Na otázku, aký je jeho volebný tip, Matovič odpovedal, že je skromný, a to 5,01 percenta. „Výsledky budú spravodlivé a ľudia jednoducho vyrieknu nad nami súd. Či nás ocenia, alebo nás zatratia, my to jednoducho budeme rešpektovať,“ poznamenal s tým, že všetko bude priamo úmerné dôvere ľudí.

Ako dodal, strana sa snažila kampaň robiť úprimne a tak, ako to cítila. „Uvidíme, necháme sa prekvapiť, ale budeme výsledok rešpektovať tak, ako príde. Keď bude pod päť, bude pod päť, keď bude nad päť, poteší,“ dodal.

Po prvých predbežných výsledkoch exit pollu sa strana ocitla na tretej priečke a dosiahla 7,6 percenta. V dočasnej centrále strany sa pri vyhlásení predbežných odhadov ozval veľký potlesk. „Uvidíme, aké budú konečné výsledky, aj minule boli oveľa iné. Je to len prvý nástrel, ale sme na tom dosť bezpečne,“ dodal po prvých výsledkoch s tým, že strana to takto aj cítila.

Matovič je trochu sklamaný z výsledkov ostatných pravicových strán, očakával lepšie čísla. „Že SDKÚ aj SaS sa nakoniec dostanú niekam aspoň k ôsmim percentám. Uvidíme, ja im držím palce.“

Na otázku, či sa plánuje stretnúť aj s lídrami iných strán počas volebnej noci, povedal, že nič neplánuje a počká na vývoj situácie.

Premiérka Iveta Radičová sa mala prísť oficiálne rozlúčiť aj do centrály Igora Matoviča, nakoniec odkázala, že nepríde. „Ona mi nesľúbila, že príde, nakoniec povedala, že nestíha,“ vysvetlil Matovič s tým, že prekvapenie, ktoré mal pre ňu prichystané, tak rozdelí medzi ostatné ženské pokolenie v sále.

Či pôjde zagratulovať víťazovi volieb, Matovič ešte nevie.