Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Minister P. Gajdoš rokoval s cyperským veľvyslancom M. Stavrinosom

Na archívnej snímke minister obrany SR Peter Gajdoš. Foto: TASR Martin Baumann

Témou ich stretnutia boli úspechy spolupráce krajín v oblasti obrany aj pôsobenie príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR na Cypre.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Minister obrany Peter Gajdoš (SNS) rokoval v pondelok s veľvyslancom Cyperskej republiky Michalisom Stavrinosom pri príležitosti ukončenia jeho pôsobenia na Slovensku. Témou ich stretnutia boli úspechy spolupráce krajín v oblasti obrany aj pôsobenie príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR na Cypre. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

„Slovenská republika dlhodobo podporuje mierový proces na Cypre, čoho dôkazom je aj aktívne pôsobenie príslušníkov Ozbrojených síl SR v rámci misie UNFICYP, kde naši vojaci pôsobia v sektore 4,“ povedal Gajdoš. Ako ďalej uviedol, v súčasnosti je na Cypre 240 slovenských vojakov a ozbrojené sily sú v prípade záujmu pripravené poskytnúť aj špecialistov v oblasti odmínovania.

Minister veľvyslanca informoval tiež o plnení medzinárodných záväzkov, ktoré Slovenskej republike vyplývajú z členstva v Európskej únii a NATO, ako aj o pokroku v modernizácii pozemnej a leteckej vojenskej techniky ozbrojených síl a tiež o projektoch PESCO.