Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

So snehovou kalamitou na severe Slovenska pomôžu aj vojaci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Na základe nariadenia sa budú zástupcovia OS SR zúčastňovať aj zasadnutí krízových štábov, aby mohli bezprostredne zabezpečiť všetky požiadavky.

Bratislava 15. januára (TASR) - Vojaci sú pripravení pomôcť obciam pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity. Minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS) nariadil náčelníkovi Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR Danielovi Zmekovi vyčleniť techniku a vojakov na pomoc obciam na severnom Slovensku. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

"Vojaci sú pripravení na základe výsledkov zasadnutia krízových štábov a ich požiadaviek pomôcť obyvateľom Slovenska a potvrdiť tak, že sú tu pre občanov 24 hodín denne sedem dní v týždni," ozrejmila hovorkyňa. Doplnila, že na základe nariadenia sa budú zástupcovia OS SR zúčastňovať aj zasadnutí krízových štábov, aby mohli bezprostredne zabezpečiť všetky požiadavky.

Mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou bola v utorok napoludnie v Žilinskom kraji v jednom meste a 29 obciach. TASR o tom v pondelok informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý. Spoločným menovateľom situácie v obciach bolo podľa neho v pondelok (14. 1.) najmä opätovné sneženie a padanie snehu zo striech. Prezídium Hasičského a záchranného zboru informovalo, že v obciach na severe Slovenska pomáhajú hasiči z viacerých regiónov.