Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Most-Híd: Na dnešnú výzvu SaS Béla Bugár odpovedal už včera

Na archívnej snímke Béla Bugár. Foto: TASR Martin Baumann

Liberáli v utorok vyzvali predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára, aby nevstúpil do svojej prezidentskej kampane s ďalším podvodom na občanoch Slovenska.

Bratislava 7. augusta (TASR) – Strana Most-Híd aj bez výzvy opozície presne vie, čo má robiť. Vyplýva to zo stanoviska Most-Híd, ktoré v utorok TASR poskytla hovorkyňa strany Klára Debnár.

"Na dnešnú výzvu SaS Béla Bugár odpovedal už včera. Od začiatku prípadu sa strana namiesto naháňania politických bodov sústreďuje na podstatu - urýchlené konanie a dôkladné vyšetrenie podozrení pri únose vietnamského občana. Nič viac a nič menej," uvádza sa v stanovisku. Most-Híd avizuje, že aj naďalej bude postupovať "rozvážne v záujme objektívneho vyšetrenia celého prípadu".

Béla Bugár v pondelok v Rádiu Patria uviedol, že ak by sa potvrdili obvinenia o aktívnom napomáhaní dokonaniu únosu zo strany ministerstva vnútra, tak Most - Híd nemá viac čo robiť v tejto vládnej koalícii. Exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v utorok zverejnil výsledky vyšetrenia na detektore lži, podľa ktorých v čase návštevy vietnamského ministra vnútra To Lama na Slovensku vôbec nevedel o tom, že bol vietnamský podnikateľ unesený, nepomáhal únos organizovať ani v tomto zmysle nedával pokyny zamestnancom rezortu vnútra.

Liberáli v utorok vyzvali predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára, aby nevstúpil do svojej prezidentskej kampane s ďalším podvodom na občanoch Slovenska a vyviedol stranu z "katastrofálnej koalície". Vyhlásil to v utorok počas tlačovej konferencie poslanec Národnej rady SR Ľubomír Galko (SaS). Podľa neho by to bol najlepší signál pre svedkov, aby sa nebáli hovoriť pravdu, ale aj pre vyšetrovateľov, aby sa nebáli pravdu zistiť. "Bolo by najlepšie, keby skončila vláda v tandeme Smer-SD, SNS a Most-Híd," dodal Galko.