Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Most-Híd: Za verejnoprávnosť RTVS zodpovedajú riaditeľ a Rada

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Foto: TASR - Pavol Zachar

RTVS už medzitým uviedla, že niektoré pasáže zverejneného textu boli naformulované nevhodne, čo dalo priestor na ich rozsiahlu dezinterpretáciu.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Verejnoprávny RTVS poskytuje nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov. Tak sa to uvádza v preambule Štatútu programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS. V reakcii na zverejnený text pod názvom Krátke spravodajstvo – pripomenutie zásad, ktorými sa majú riadiť redaktori pripravujúci v Slovenskom rozhlase (SRo) krátke správy, to uviedla hovorkyňa koaličného Mosta-Híd Klára Debnár.



"Ide o jasné a zrozumiteľné poslanie, ktoré si nepýta ďalšie diskutabilné interné dokumenty. Za zachovanie verejnoprávnosti RTVS zodpovedajú jej generálny riaditeľ a Rada RTVS. K nadpráci autora spomínaného dokumentu by sa mali vyjadriť čo najskôr," odporúča koaličná strana.



RTVS už medzitým uviedla, že niektoré pasáže zverejneného textu boli naformulované nevhodne, čo dalo priestor na ich rozsiahlu dezinterpretáciu. Podľa hovorkyne RTVS Eriky Rusnákovej pertraktovaná formulácia predmetného textu nie je v súlade s internými postupmi a hodnotami RTVS, za čo bolo udelené napomenutie. "Z obsahu našich spravodajských a publicistických programov je zrejmé, že RTVS sa v súlade so svojím poslaním venuje každej relevantnej spoločenskej a politickej téme a pravidelne poskytuje priestor na vyjadrenie sa všetkým zainteresovaným stranám bez rozdielu," zdôraznila Rusnáková.