Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

SOŠ sa môžu prihlásiť do tretieho ročníka Národnej ceny kvality

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

O ocenenie sa podľa slov rezortu môžu uchádzať verejné a súkromné stredné odborné školy, ktoré sa aktívne venujú zabezpečovaniu a rozvoju kvality v OVP nad rámec stanovených štandardov.

Bratislava 8. februára (TASR) - Stredné odborné školy sa môžu do 29. februára prihlásiť do tretieho ročníka Národnej ceny kvality. Cieľom súťaže je oceniť a vyzdvihnúť výnimočných aktérov v oblasti odborného vzdelávania a prípravy (OVP). Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR o tom informuje na svojom webe.

O ocenenie sa podľa slov rezortu môžu uchádzať verejné a súkromné stredné odborné školy (SOŠ), ktoré sa aktívne venujú zabezpečovaniu a rozvoju kvality v OVP nad rámec stanovených štandardov. Porota bude rozhodovať o udelení cien v štyroch kategóriách.

"Prostredníctvom Národnej ceny chceme zvyšovať prestíž SOŠ a poukazovať na kvalitu praktického vzdelávania, spolupráce so zamestnávateľmi, prístup pedagogických a nepedagogických zamestnancov, ich úsilie a aktivity v rámci školy," poznamenali z ministerstva.