Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Rezort zahraničia upozorňuje Slovákov na požiare v Portugalsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V juhoportugalskom regióne Algarve už siedmy deň vyčíňa mohutný lesný požiar, ktorý sa snaží skrotiť takmer 2000 hasičov z celého Portugalska.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Veľvyslanectvo SR v Lisabone upozorňuje slovenských občanov v Portugalsku na pretrvávajúce zvýšené riziko vyskytnutia lesných požiarov. Informáciu zverejnilo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR na svojej webovej stránke.

"V takýchto situáciách môžu byť dopravné komunikácie v postihnutých oblastiach dočasne uzavreté alebo obmedzené," informuje veľvyslanectvo. Odporúča slovenským občanom, aby sledovali miestne médiá a v prípade vyskytnutia požiaru sa riadili pokynmi miestnych orgánov civilnej ochrany a bezpečnostných zložiek.

V juhoportugalskom regióne Algarve už siedmy deň vyčíňa mohutný lesný požiar, ktorý sa snaží skrotiť takmer 2000 hasičov z celého Portugalska. Využívajú aj šesť lietadiel a viac ako 380 vozidiel. Agentúra AP vo štvrtok informovala, že vysoké oblaky dymu zakrývajú slnko na niektorých známych plážach a na pobrežia dopadá popol z požiaru.