Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Demonštráciám na Cypre by sa občania SR mali vyhýbať

Demonštranti kričia heslá a mávajú vlajkami počas protivojnového protestu na námestí v hlavnom meste Nikózia na Cypre. Foto: TASR/AP

Cestujúci môžu tiež využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webe rezortu alebo prostredníctvom aplikácie Svetobežka.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Politickým zhromaždeniam či demonštráciám najmä vo väčších mestách na Cypre by sa mali občania SR vyhýbať. Pre vývoj situácie na Blízkom východe a zvýšené bezpečnostné riziko v širšom regióne to odporúča Veľvyslanectvo SR v Nikózii. Informovalo o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na webe.

"V prípade nevyhnutnej potreby môžu občania SR kontaktovať núdzovú linku veľvyslanectva +357 99 694 929," priblížilo. Cestujúci môžu tiež využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webe rezortu alebo prostredníctvom aplikácie Svetobežka.

Aktuálny konflikt medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas vypukol po tom, čo militanti 7. októbra prenikli na územie Izraela, kde zabíjali vojakov i civilistov a paralelne vypálili z pobrežnej enklávy tisícky rakiet.