Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prichádza krutá zima, nasledujúcu noc a ráno sa ochladí až na -17 °C

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mrazy môžu byť pre ľudí zdraviu nebezpečné. Pri nízkych teplotách sa na mokrých a vlhkých cestách môže tvoriť poľadovica.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Nasledujúcu noc a silvestrovské ráno (31.12.) bude na Slovensku mrznúť. Teploty môžu klesnúť na mínus 15 až mínus 17 stupňov Celzia. Výstraha prvého stupňa pred nízkymi teplotami platí pre Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj.

Meteorologická výstraha na 30.12.2016 - Piatok
Foto: shmu.sk


Mrazy môžu byť pre ľudí zdraviu nebezpečné, varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Teploty začnú miestami prudko klesať dnes o 22.00 h, potrvať by to malo do soboty 9.00 h. Chladno bolo niekde i vo štvrtok (29.12.) večer. "V Liptovskej Tepličke sa krátko pred 21.30 h ochladilo už na mínus 15 stupňov Celzia," uvádza SHMÚ na Facebooku.

Meteorologická výstraha na 31.12.2016 - Sobota
Foto: shmu.sk


"Pri nízkych teplotách na mokrých a vlhkých cestách sa dnes môže tvoriť poľadovica," upozorňuje Slovenská správa ciest na webe zjazdnost.sk. Snehové jazyky sa podľa cestárov môžu tvoriť v okrese Prešov, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Sabinov. Pre vozidlá nad 10 metrov je uzatvorený horský priechod Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom. Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá je nutné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu.

Diaľnice, horské priechody a cesty I., II. a III. triedy sú pre vodičov zjazdné.