Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Nemocnice sa dohodli na pokračovaní zmlúv aj s VšZP a Dôverou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

O podmienkach ďalšej spolupráce na tento rok rokuje ANS v utorok aj so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) a súkromnou zdravotnou poisťovňou Dôvera.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) a súkromná Union zdravotná poisťovňa sa dohodli na pokračovaní zmluvných vzťahov. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa zdravotnej poisťovne Kristína Baluchová po utorkovom rokovaní zástupcov Unionu ZP a ANS.

"Na dnešnom rokovaní ANS a Union ZP dospeli k dohode, v blízkej budúcnosti budú doladené posledné detaily ohľadom dodatkov," uviedla pre TASR. Obe strany sa tiež podľa jej slov zhodli na nutnosti dofinancovania verejného zdravotného poistenia a potrebe vyriešenia viacerých aplikačných problémov súvisiacich s implementáciou optimalizácie siete nemocníc.

ANS sa okrem súkromnej Union zdravotnej poisťovne (ZP) dohodla na pokračovaní zmluvných vzťahov aj so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) a súkromnou zdravotnou poisťovňou Dôvera. Pre TASR to potvrdili hovorcovia zdravotných poisťovní.

"VšZP s ANS sa po dnešnom rokovaní dohodli na finančnom krytí nárokov súvisiacich so zvýšenými nákladmi za rok 2024. Obe strany v najbližších dňoch doladia detaily tejto dohody," uviedla pre TASR Ivana Linetová z oddelenia komunikácie VšZP. Pripomenula, že ich poistenci majú aj naďalej zaručené poskytovanie plnej zdravotnej starostlivosti.

Rovnako došlo k dohode aj medzi ANS a Dôverou. "Na dnešnom rokovaní s predstaviteľmi Asociácie nemocníc Slovenska sme sa dohodli na cenových podmienkach pre rok 2024. Poistenci Dôvery tak majú aj naďalej zabezpečenú všetku potrebnú zdravotnú starostlivosť," uviedol pre TASR hovorca poisťovne Matej Štepianský.