Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Novou ministerskou sestrou je od piatka D. Dányiová

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Dányiová vystriedala Tatianu Hrindovú, ktorá sa rozhodla odísť na vlastnú žiadosť. Tvrdila, že bola nespokojná.

Bratislava 16. marca (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR má od piatka novú ministerskú sestru Darinu Dányiovú. Tá na pozíciu šéfky odboru ošetrovateľstva na MZ prichádza zo Železničnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

Dányiová vystriedala Tatianu Hrindovú, ktorá sa rozhodla odísť na vlastnú žiadosť. Tvrdila, že bola nespokojná.

"Verím, že budem prínosom pri postupnom zlepšovaní podmienok v oblasti ošetrovateľstva," povedala Dányiová. Za kľúčový považuje napríklad zákon o dlhodobej zdravotnej starostlivosti, ktorý by mal byť hotový v tomto roku.

Dányiová je nominantkou Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA), rovnako ňou bola aj Hrindová. Sesterská komora zdôraznila, že pri Dányiovej má rezort "šancu na reparát" a verí v lepšiu spoluprácu v témach ošetrovateľstva a vo väčšie kompetencie ministerskej sestry.

"Odbor ošetrovateľstva má dôležité postavenie pri riešení problematiky sestier, disponuje dostatočnými kompetenciami na to, aby tvoril a pripravoval opatrenia v prospech sestier," povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Verí, že Dányiová "naplno využije všetky tieto nástroje v prospech sestier".

Dányiová je podľa MZ dlhoročnou skúsenou sestrou. Začínala v nemocnici na bratislavských Kramároch, následne pracovala v bratislavskej ružinovskej nemocnici, väčšinu doterajšej profesionálnej kariéry strávila v Železničnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave.