Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Najviac poslaneckých kancelárií majú M. Krajkovič a J. Vaľová

Na snímke Jana Vaľová, archívne foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Krajkovič má dve vo Svidníku a po jednej v Sabinove, Bardejove a Stropkove. Vaľová má kancelárie v Humennom, kde je primátorkou, vo Vranove nad Topľou, v Medzilaborciach a v Snine.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Najviac poslaneckých kancelárií spomedzi členov zákonodarného zboru majú Mikuláš Krajkovič a Jana Vaľová (obaja Smer-SD). Na stránke Národnej rady uvádza Krajkovič päť adries, kde ho môžu kontaktovať občania, Vaľová štyri.

Obaja majú kancelárie na východnom Slovensku. Krajkovič má dve vo Svidníku a po jednej v Sabinove, Bardejove a Stropkove. Vaľová má kancelárie v Humennom, kde je primátorkou, vo Vranove nad Topľou, v Medzilaborciach a v Snine.

Po tri kancelárie si uvádzajú poslanci Miroslav Číž, Pavol Goga, Milan Mojš, Peter Šuca a Ján Senko (všetci Smer-SD). Aspoň jednu kanceláriu si eviduje 54 poslancov, 96 neuvádza žiadnu adresu.

Z miest sú najviac zastúpené Prešov, Košice, Bratislava a Žilina. Jedinou obcou v zozname, kde má poslanec kanceláriu, je Terchová (Milan Laurenčík, SaS).

Členovia parlamentu dostávajú na chod kancelárií peniaze od štátu. Ide o spoločný balík financií na asistentov aj kancelárie, mesačne vo výške 2,7-násobku priemernej mzdy v národnom hospodárstve za minulý rok. V súčasnosti je to teda asi 2460 eur.