Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

Poslanci budú zasadať až do prerokovania novely kompetenčného zákona

Na snímke poslnaci sedia v pléne počas 2. schôdze parlamentu v Bratislave v utorok 14. novembra 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Poslanci zároveň neschválili opozičný procedurálny návrh, aby sa prerušila rozprava k novele kompetenčného zákona a prešlo sa k rokovaniu o návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR budú rokovať o novele kompetenčného zákona až do úplného prerokovania, teda v utorok aj po 20.00 h. Do rozpravy je prihlásených ešte takmer 20 rečníkov písomne, následne sa môžu hlásiť aj ústne. Ak to bude potrebné, parlament bude rokovať aj v noci. Hlasovať o novele by mali poslanci až v najbližšom bloku hlasovania, čo býva zvyčajne o 11.00 h a o 17.00 h. Oznámil to predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Poslanci zároveň neschválili opozičný procedurálny návrh, aby sa prerušila rozprava k novele kompetenčného zákona a prešlo sa k rokovaniu o návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok.

Novela zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy hovorí o zriadení Ministerstva cestovného ruchu a športu SR od 1. januára 2024 a prináša aj ďalšie zmeny. Parlament o nej rokuje v skrátenom legislatívnom konaní. Následne má prísť na rad rokovanie o štátnom rozpočte.

Predseda SaS Richard Sulík považuje rozhodnutie parlamentu rokovať v prípade potreby aj v noci za nehoráznosť, prekvapuje ho, že sa k tomu uchýlil Pellegrini. "Takéto znásilňovanie parlamentných procesov sa nerobí," povedal. "Ani do 24.00 h nie je korektné a rozumné rokovať, ale rokovanie nonstop je mimo chápania a slušnosti," vyhlásil s tým, že preto nebudú pristupovať na žiadne dohody s koalíciou.