Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Odvolali člena Rady vlády SR pre vedu a techniku M. Brestiča

Na snímke v pozadí zľava dočasne poverený minister financií (MF) Michal Horváth, dočasne poverený predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor a dočasne poverená podpredsedníčka vlády pre plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková rokujú počas zasadnutia vlády SR v Bratislave v stredu 23. augusta 2023. Foto: TASR Pavel Neubauer

Brestič sa vzdal členstva na základe vlastnej žiadosti. Predseda vlády navrhuje za nového člena vymenovať Mariána Porvažníka.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Vláda odvolala Mariána Brestiča z funkcie člena Rady vlády Slovenskej republiky pre vedu, techniku a inovácie. Vyplýva to zo schváleného uznesenia.

Brestič sa vzdal členstva na základe vlastnej žiadosti. Predseda vlády navrhuje za nového člena vymenovať Mariána Porvažníka. Naplní sa tak počet stanoveného počtu členov rady. Cieľom je zachovanie kontinuity, odbornosti a uznášaniaschopnosti rady.

Rada vlády pre vedu, techniku a inovácie má 15 členov. Členmi rady sú predseda vlády, šéf rezortu financií, minister investícií, minister školstva, šéf rezortu hospodárstva a desať odborníkov v oblasti výskumu, vývoja a inovácií. Vymenúva a odvoláva ich vláda na návrh predsedu vlády.