Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

OĽaNO: Odchod Kaliňáka nestačí, je to len prvý krok v očiste politiky

Tlačová konferencia hnutia OĽaNO. Foto: TABLET.TV

Ak sa svojho postu vzdá aj Fico, len vtedy sa podľa Matoviča naplní spravodlivosť. OĽaNO tvrdí, že sa Kaliňák nikdy nemal stať ministrom.

Bratislava 12. marca (TASR) - Odchod Roberta Kaliňáka (Smer-SD) z funkcie ministra vnútra podľa opozičného hnutia OĽaNO nestačí, je to len prvý krok v očiste slovenskej politiky od korupcie a prepojení na ľudí blízkych mafii. Na pondelkovej tlačovej konferencii to vyhlásil líder OĽaNO Igor Matovič s tým, že musí odstúpiť aj premiér Robert Fico (Smer-SD).

Ak sa svojho postu vzdá aj Fico, len vtedy sa podľa Matoviča naplní spravodlivosť. OĽaNO tvrdí, že sa Kaliňák nikdy nemal stať ministrom. "Umožnil ľuďom prepojeným na mafiu ovládnuť vedenie elitného policajného útvaru NAKA, ktorú celých desať rokov zneužíval na boj voči bezbranným ľuďom ako Hedviga Malinová, voči statočným prokurátorom ako Vasiľ Špirko, opozičným politikom či policajtom," skonštatoval Matovič.



Kaliňák podľa jeho slov zneužíval svoje postavenie na vlastné obohacovanie, zneužíval políciu v prospech koaličnej strany Smer-SD a jej sponzorov s plným vedomím premiéra Fica.

V pondelok oznámil Robert Kaliňák, že končí vo funkcii ministra vnútra. Týmto krokom chce zachovať stabilitu na Slovensku. Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je pre neho vec, s ktorou sa dá podľa jeho slov veľmi ťažko vyrovnať. Kaliňákov odchod z funkcie žiadal koaličný Most-Híd. Vládna kríza a napätie prišli po vražde investigatívneho novinára a jeho snúbenice a po zverejnení Kuciakovho nedokončeného článku, ktorý hovorí o prepojení politikov na taliansku mafiu. Jeho demisiu chcela aj opozícia a táto požiadavka zaznela i od ľudí na minulotýždňových zhromaždeniach Postavme sa za slušné Slovensko.