Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Na Slovensko zavítal vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Počas svojej návštevy zavíta Lavigne aj na akademickú pôdu v Liptovskom Mikuláši, kde sa stretne s kadetmi Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika a profesionálnymi vojakmi.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Na Slovensko zavítal v pondelok (18. 12.) vrchný veliteľ spojeneckých síl pre transformáciu Philippe Lavigne. Trojdňová návšteva nadväzuje na závery spoločných júlových rokovaní v Norfolku. Lavigne už absolvoval stretnutie s ministrom obrany Robertom Kaliňákom (Smer-SD) aj náčelníkom Generálneho štátu Ozbrojených síl (OS) SR Danielom Zmekom. TASR o tom informoval hovorca OS SR Štefan Zemanovič.

"Rokovania s rezortnými predstaviteľmi boli zamerané na aktuálnu bezpečnostnú situáciu na východnom krídle NATO a kľúčové otázky ďalšieho smerovania Aliancie a jej transformačných procesov v novom bezpečnostnom prostredí," priblížil hovorca.

Počas svojej návštevy zavíta Lavigne aj na akademickú pôdu v Liptovskom Mikuláši, kde sa stretne s kadetmi Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika a profesionálnymi vojakmi. Objasní im aktuálne trendy transformačných procesov v rámci Aliancie. Následne navštívi príslušníkov Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku.

Záver pracovnej cesty bude patriť návšteve priestorov Konštrukta - Defence a Centra výnimočnosti NATO pre oblasť odstraňovania výbušných prostriedkov (NATO EOD COE) v Trenčíne, ktoré je v jeho priamej podriadenosti.