Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini: Oslavám výročia SNP treba vrátiť slávnostný charakter

Na snímke predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR Martin Baumann

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini deklaruje, že tohtoročné oslavy výročia SNP budú veľkolepé a dôstojné. Tvrdí, že v uplynulých troch rokoch bola účasť verejnosti na oslavách obmedzovaná.

Bratislava 12. februára (TASR) - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) na pondelkovom stretnutí s predstaviteľmi Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov prisľúbil, že oslavy 80. výročia SNP budú zodpovedať ich historickému významu. Zároveň prevzal záštitu nad spomienkovými akciami a oslavami, ktoré počas roka zväz organizuje.

Pellegrini deklaruje, že tohtoročné oslavy výročia SNP budú veľkolepé a dôstojné. Tvrdí, že v uplynulých troch rokoch bola účasť verejnosti na oslavách obmedzovaná.

"Slovenské národné povstanie patrí k najvýznamnejším historickým míľnikom našej histórie a také musia byť aj oslavy. Po celé tri roky sme videli zo strany vládnej garnitúry nedôstojné oslavy s obmedzovaním účasti ľudí na nich. Oslavám je potrebné vrátiť ich slávnostný národný charakter so širokou účasťou verejnosti. Slovenské národné povstanie totiž patrí všetkým, a nielen niektorým politikom, ktorí sa báli ľudí," uviedol v stanovisku predseda parlamentu.