Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO: P. Pellegrini začal oficiálne rokovania o zostavení novej vlády

Na snímke Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jakub Kotian

Tieto diskusie budú prebiehať počas celého víkendu.

Bratislava 16. marca (TASR) - Budúci premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý je poverený zostavením novej vlády, začal v piatok oficiálne rokovania o tom, ako bude vyzerať zloženie nového kabinetu. Tieto diskusie budú prebiehať počas celého víkendu.

"Už teraz môžem uistiť, že to bude vláda, ktorá si zachová svoju jasnú proeurópsku orientáciu, že to bude vláda, ktorá bude pokračovať v dobrých naštartovaných projektoch. Hlavne ale verím, že to bude vláda, ktorá upokojí situáciu v našej krajine," povedal Pellegrini.



Zároveň vyjadril znepokojenie nad tým, čo sa stalo v Žiline, kde došlo k požiaru budovy, v ktorej sídli krajská kancelária strany v Žiline. Tvrdí, že vždy rešpektoval a bude rešpektovať, aby každý z nás mohol vždy a všade slobodne vyjadriť svoj názor.

"Dnes som znepokojený tým, čo sa stalo v Žiline, kde sa niekto pokúsil podpáliť stranícku kanceláriu. A preto vás chcem aj takýmto spôsobom všetkých požiadať, aby ste počas stretnutí na námestiach nepodľahli vášňam a silným emóciám, aby ste sa nedali k ničomu vyprovokovať, aby ste si na seba dávali pozor a hlavne, aby ste svoj názor vyjadrili slobodne, ale tak, ako sa v demokratických krajinách patrí. V zmysle našich zákonov a pravidiel slušného správania. Ešte raz vám za to všetkým už dopredu ďakujem," odkázal Pellegrini v stanovisku.

Budúci premiér Peter Pellegrini nie je pri zostavovaní vlády časovo limitovaný. Už vo štvrtok (15.3.) však novinárov i verejnosť uisťoval, že je jeho záujmom, "aby zmeny vo vláde nastali v priebehu dní a nie týždňov či mesiacov".