Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Patrik P. naďalej zostáva vo väzení

Na archívnej snímke obžalovaný Patrik P. Foto: TASR/Martin Baumann

Patrik P. je známy z kauzy podvodov na nebankových spoločnostiach, v ktorej figuruje spolu s Dávidom B. a Jozefom M.

Trnava 18. júla (TASR) – Okresný súd v Trnave vo štvrtok rozhodol, že Patrik P., odsúdený koncom marca minulého roka Najvyšším súdom (NS) SR v kauze podvodu nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia na sedemročný trest odňatia slobody, nebude podmienečne prepustený. Trest si odpykáva v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove.

O podmienečné prepustenie požiadal Patrik P. v zmysle zákonom stanovených podmienok. O to isté žiadalo aj občianske združenie Združenie poškodených občanov Banská Bystrica. "Obe žiadosti boli zamietnuté," informovala hovorkyňa Krajského súdu (KS) v Trnave Jana Kondákorová. Doplnila, že Patrik P. voči rozhodnutiu podal sťažnosť a vec tak bude prejednávať KS.

Patrik P. je známy z kauzy podvodov na nebankových spoločnostiach, v ktorej figuruje spolu s Dávidom B. a Jozefom M. Vytváraním falošných pohľadávok voči spoločnostiam mala trojica spôsobiť škodu vtedajších 448 miliónov korún, zo zatvorených pobočiek sa mala pritom obohatiť o 53 miliónov korún. V kauze skrachovaných nebankoviek ho uznal vinným ako prvostupňový súd Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Najvyšší súd SR ho napokon 28. marca minulého roka odsúdil na sedem rokov za mrežami. Od júla minulého roka si odpykáva zvyšok svojho trestu.

Súd odsúdil Dávida B. na deväť rokov, od augusta 2018 je však podmienečne prepustený. Pojednávanie s hlavným obžalovaným Jozefom M. zase vyčlenili na samostatné konanie. Následne senát NS SR v marci tohto roka prerušil trestné stíhanie Jozefa M. Dôvodom bolo, že obžalovaného nemohli pre ťažkú chorobu postaviť pred súd.