Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Pellegrini vyjadril znepokojenie ohľadom Blízkeho východu

Na Peter Pellegrini. Foto: TASR Pavel Neubauer

Irán v noci na nedeľu zaútočil na Izrael viac než 300 bezpilotnými lietadlami a raketami, uviedla izraelská armáda. Izraelu a spojencom sa podarilo zostreliť až 99 percent z nich.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 14. apríla (TASR) - Zvolený prezident SR Peter Pellegrini je hlboko znepokojený eskaláciou napätia na Blízkom východe. Verí, že medzinárodné spoločenstvo nájde diplomatické prostriedky, ako situáciu upokojiť, aby sa predišlo stratám na ľudských životoch. Uviedol to v nedeľu na sociálnej sieti.

"Hľadanie mierových riešení je výzvou pre politikov na celom svete. Zintenzívnime rokovania a nájdime diplomatické cesty, ako ukončiť vojny, ktoré spôsobujú ľudské tragédie v rôznych oblastiach sveta," napísal Pellegrini.

Irán v noci na nedeľu zaútočil na Izrael viac než 300 bezpilotnými lietadlami a raketami, uviedla izraelská armáda. Izraelu a spojencom sa podarilo zostreliť až 99 percent z nich. Teherán uviedol, že išlo o odvetu za Izraelu pripisovaný nálet na iránske veľvyslanectvo v sýrskom Damasku aj iné "zločiny" vrátane vojny proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas v Pásme Gazy.