Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Podnikatelia Sergej a Alexander S. do väzby nejdú

Na snímke eskorta privádza do budovy súdu Sergeja S. (vpravo). Foto: TASR/Dušan Hein

Vypočúvanie trvalo od popoludňajších do neskorých nočných hodín.

Banská Bystrica 18. apríla (TASR) - Podnikateľov Sergeja a jeho syna Alexandra S. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku – pracovisko Banská Bystrica, do väzby nevzal. Rozhodol tak v stredu (17.4.) v neskorých nočných hodinách. Polícia oboch mužov zadržala v pondelok 15. apríla a obvinila z korupcie.

"ŠTS prepustil obvinených zo zadržania na slobodu, podala som sťažnosť, rozhodne Najvyšší súd SR," uviedla po rozhodnutí médiám prokurátorka Dagmar Mištíková. Dôvodmi na prípadnú väzbu boli možné ovplyvňovanie svedkov a pokračovanie v trestnej činnosti.

Vypočúvanie trvalo od popoludňajších do neskorých nočných hodín. "Sudca dal priestor obvineným, aby rozprávali," vysvetlila prokurátorka.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil dve osoby z trestného činu podplácania. Za to, že mali sľúbiť úplatok vo výške 100.000 eur, im hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v tejto chvíli poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla k prípadu pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Andrea Dobiášová.

Ako uviedol portál topky.sk, podnikateľ Sergej S. vlastní niekoľko firiem a podniká v oblasti výroby alkoholu, prenájmu nehnuteľností a výroby kozmetiky. V minulosti bol obvinený z podvodu, keď mal bezodplatne získať podiel v spoločnosti AB Kozmetika falošným podpisom podnikateľa Ľubomíra Somorovského, uviedla stránka topky.sk s tým, že s týmto podvodom pravdepodobne súvisela aj streľba pred bratislavským hotelom Kempinski spred roka a pol. Alexander S. mal vtedy strieľať na auto Somorovského.

Ďalšou z káuz spájanou s rodinou bol aj spor o podiel v Ski parku Ružomberok, ktorý vznikol medzi Sergejom a Ľubomírom Kudličkom, ktorý figuroval na mafiánskych zoznamoch ako člen takáčovcov, pripomenul portál. Sergeja a Alexandra S. zadržali policajti v pondelok ráno, len pár hodín po tom, ako sa obaja zabávali na súťaži Miss Slovensko 2013.